15-06-2015 tarihinde eklendi
Adım Adım Yaklaşan İktidar Nasıl bir birliktelikle oluşacak?
SEÇİMDEN SONRA İLK YAZIM BÖYLE OLDU Gördüm ki ülkenin gerçeklerinden bahseden yok, Bu gerçekleri halkımıza hatırlatmak istedim, önümüzdeki aylar böyle bir gelişme en iyi niyetli bir tespittir, Bu daha acı ve vahim şekilde olabilir.

YENİ HÜKÜMET NASIL KURULUYOR

Türkiye’nin en önemli gündemi Hükümet nasıl kurulacak?

Partiler “Kırmızı çizgilerini” açıkladı, Ortak kırmızı çizgilere sahip olanların hükümet kurması en büyük olasılık.

Seçimlerin kaderini değiştiren sebepler neler?
Yolsuzluklar, İsraflar
Yargının siyasallaşmasını gün yüzüne çıkaran 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının saraydan gelen “paralel” iddiaları ile akamete uğratılması.

Çözüm süreci adı alında on yıldır uygulanan yasalara dayanmayan, PKK’ya geniş alan açan uygulamalar

Anayasa komisyonu TBMM’inde Akp’li üyelerin devamsızlığı ile akamete uğrayan sivil Anayasa çalışmalarında gün yüzüne çıkarılmayan maddeler (Eyalet, Rum-Kürt-Laz gibi alt kimliklere tam özerklik talepleri) konusunda kimler anlaşabilecek?

Suriye ile savaşı dahi göze alacak bir düşünceye kimler ortak olacak?

RT Erdoğanın Aksaraydan başbakanlık yetkilerine müdahale etmesine kimler ses çıkarmayacak?

Bunlar ve benzeri talepler AKP’nin kırmızıçizgileri olduğu basına yansımıştı.

Bu konuda CHP, MHP yaptıkları açıklamayla Akp’nin bu isteklerini hoş görmeyeceklerini açıkladı.

HDP’nin bütün talepleri zaten Akp’nin gündeminde olan ilkeler.
Bu haliyle Akp-Hdp iktidar olup güvenoyu alabilir, Ama Akp için mesele iktidar olmak değil Anayasayı değiştirmek olduğunu biliyoruz.

Akp Hdp ile ortak anayasayı değiştirecek sayıya ulaşamıyor, Ancak Referanduma götürebilirler. Akp’nin Hdp ile kurduğu bir hükümetin Anayasa referandumunda nasıl sonuç alırlar?

Bunu tahmin etmek zor değil ve Akp bu riske giremez, ABD ve AB yetkilileri ise Türkiye hükümetlerinden öncelikle istediği ilk şart Anayasanızı değiştirin, 2003 yılında TBMM’de kabul edilen, “Self Determinasyon”, Milletlerin kendi kaderini tayin hakkının uygulanabilmesinin önünün açılması, mevcut 1982 anayasamız buna imkân vermiyor, Türkiye bir bütün ve üniter devlettir diyor.

NETİCE:

Akp sanıyorum Hdp ile koalisyon yapmayacak, Olası görmüyorum ama ya Akp-Chp ortaklığı, Yada Dhp’nin dışarıdan desteklediği Akp azınlık hükümeti ile en kısa zamanda genel seçimlerin tekrarlanması olacaktır.

Bir yıl içinde yenilenen genel seçimlerde ne gibi değişiklik bekleniyor derseniz ben bir şey beklemiyorum, Fakat Akp ve RTE bir düşüncesi var elbette, Normal şartlarda bir seçimin yapılacağına inancım yok.

İç Güvenlik yasasının çok daha vandalca uygulanmasıyla iktidar gücünü elinde tutan hükümet çok daha farklı bir netice kaçınılmaz olacaktır.

Muhalif basının susturulması, sosyal medyada acımasız uygulamalarla sesinin kısılması, Hatta internet erişiminin askıya alınmasına cesaret edebilirler.

Bülent Arınç’ın dediği gibi “Akp iktidar olmaya mahkûm”
Neden?
Yolsuzluklar hukuksuzluklar soruşturulmasın diye
Batıya verilen tavizler akamete uğramaması için.
Dinler arası diyalog çalışmalarına, “Self Determinasyon”, Milletlerin kendi kaderini tayin hakkının önünü açmadan düşerse bedelini çok ağır ödeyeceğini biliyor.

ABD-AB Türkiye’yi çok parçaya bölmeye karar vermiş, Kimi kullanabilirse kullanacaktır.
Bu yolda tavizsiz kullanacağı Dıştan kumandalı HDP hazırdır, Akp içindeki çatlak ses olan eski deneyimli politikacılar 3. Dönem mazeret gösterilerek devre dışı kalmıştır.

Bizim inancımız bu Akp dışarıdan kerhen destek veren HDP ile azınlık hükümeti kuracak, Bu hükümet yeni yaptırımlarla, Gerekirse yeni bir başbakanla erken seçime gidecektir.

 

Allah cc.  Müslüman Türkiye’nin yar ve yardımcısı olsun…

http://www.oncetrabzon.com/adim-adim-yaklasan-iktidar-nasil-bir-birliktelikle-olusacak_h.html