ÇÜNKÜ TRABZON STK'LARININ AMACI FETİH/KURTULUÅž DEĞİL GURBETTEKİ TRABZONLULARA HORON KEMENÇE EÅžLİĞİNDE TERAYAÄž PEYNİR SATILMASI OLDUÄžU ORTAYA ÇIKTI
Yeni TDF Yönetimide Trabzonun fethini 15 AÄŸustosta deÄŸil Eylül ayında kutlamayı tercih ederek esas niyetlerini belgelemiÅŸ oldular
Görgü tanığı olarak ÅŸahidiz ki Oldukça hukuksuz bir genel kurul ile görev alan yeni TDF baÅŸkan ve yönetim kurulu üyeleri Ak parti il baÅŸkanlığını ziyaret ederek, 18/24 Eylül 2018 tarihinde Yenikapı Etkinlik alanında yapmayı düÅŸündükleri Trabzon’un Fethinin 557. Yıldönümü Kutlamalarına davet ettiler.
.jpg)
Bu ziyaret nedeniyle endiÅŸelerimizde haklı olduÄŸumuzu gördük.
TDF Siyasi amaçlarla kurulmuÅŸ bir dernek / federasyon deÄŸildir. Trabzon halkının kültürel ve sosyal dayanışma amacıyla kurulmuÅŸ derneklerin üst kuruluÅŸudur.
Trabzon dernekleri federasyonu her siyasi ve etnik faaliyete eşit uzaklıkta olmak zorundadır.
Åžimdi aynı ekiple birlikte en azından TBMM'inde temsilcisi bulunan bütün siyasi partilerin İstanbul il baÅŸkanlıklarını ziyaret ederek davet etmelerini bekliyoruz. Bu yapılmaz ise eski yönetimin hatalarına devam edilecekse Elbette ceremesine katlanmaları gerekiyor.
Kaldıki bu davette katılmadığımız ikinci konu ise, Trabzonun fethi 18-24 Eylül tarihleri arasında deÄŸil, 15 AÄŸustos 1461 tarihinde gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu nedenle Fetih kutlamaları mutlaka 15 aÄŸustosu içinde barındıran bir tarih aralığında gerçekleÅŸtirilmesi gerekiyor.
Yıllardır 24 Ekim tarihinde yapılan etkinliÄŸin amacında "TereyaÄŸ-peynir" satışları hedefleniyordu, Yeni TDF yönetimi bu kaygıyla sanıyoruz Trabzonluların köyünde olduÄŸu 15 AÄŸustos'ta Trabzonun fethini kutlamaya yanaÅŸmadılar.
Biz belgeleri ile on yıl uÄŸraÅŸtık, geçen yıl Trabzon BüyükÅŸehir belediye baÅŸkanı O. F. GümrükçüoÄŸlu düzenlediÄŸi akademik bir çalıştay sonucu fethin 15 AÄŸustos tarihinde olduÄŸunu tescil etmiÅŸlerdi, Zaten bütün tarih kitaplarıda 15 AÄŸustosu gösteriyordu.
Derneklerin kuruluÅŸ amacı kamusal yönetimlere proje sunmak, hatalı uygulamalardan vazgeçilmesini saÄŸlamak olması gerekirken TDF ve KASTOB gibi üst kuruluÅŸların Trabzon ve Karadeniz halkı adına bir baÅŸarı hikayesini duymadık-görmedik maalesef.
15 AÄŸustos'ta Sumela'da Ülkemizin Rum cemaati Trabzonun fethine ağıtlar düzerken Müslüman Biz Türkler yıllardır 69 gün sonra tarihi bilgiden mahrum horon kemençe tereyaÄŸ peynir festivali gibi fetih kutlaması yapılıyordu, Åžimdi bu tarih bir ay geri çekilmiÅŸ oldu, Ama gene gerçek tarihte fethi kutlayamayacağız , Çünkü 15 Ekim öncesi İstanbuldaki Trabzonluların çoÄŸu köyünde, Bunca tereyaÄŸ peyniri kime satacağız deÄŸil mi yani!
Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Genel BaÅŸkanımız Sayın İsmail ÅžatiroÄŸlu öncülüÄŸünde AK Parti İstanbul İl BaÅŸkanı Sayın Bayram ÅžENOCAK beyi makamında ziyaret etti.
Ziyarette seçim sonuçları yanı sıra yeni sistem ile ilgili iyi temennilerde bulunan heyet 18/24 Eylül 2018 tarihinde Yenikapı Etkinlik alanında yapılması planlanan Trabzon’un Fethinin 557. Yıldönümü Kutlamaları ve Trabzon Günleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Bizlere zaman ayırdığı , deÄŸerli fikirlerini bizimle paylaÅŸtığı ve misafirperverliÄŸi için AK Parti İstanbul İl BaÅŸkanı Kıymetli HemÅŸerimiz Sayın Bayram ÅžENOCAK beye canı gönülden teÅŸekkür ederiz
Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Adına
Genel BaÅŸkan
İsmail ŞATIROĞLU
Sivil Toplum KuruluÅŸlarımızın, Tüzüklerine göre görevleri nelerdir?
* Trabzonmerkezli sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçlar doÄŸrultusunda çalışmalar ve eylemler yapmak.
* Devletin gücünün yetersiz kaldığı konularda araÅŸtırma, tesis ve hizmet saÄŸlayarak açığın ve gecikmenin kapanmasına yardımcı olmak.
* Ülke vatandaÅŸlarının seslerini duyurmalarını, sorumluluk almalarını ve devletle kurdukları örgütü diyoloÄŸa geçirmeyi saÄŸlamak.
* Toplumsal anlamda bilinçlendirme ve eÄŸitim çalışmaları yapmak.
* Toplumun zararına olan etkenlerin ortadan kaldırılması için mücadele etmek.
* Halkın çıkarlarını ve haklarını korumak için çalışmalar yapmak. gibi..
Türkiye son yıllarda adeta STK cennetine döndü.
Karadeniz il ve ilçelerinin sayısını bilemediÄŸimiz kadar dayanışma dernekleri mevcut.
Ama ne yazık ki...
-İstisnalar dışında- çoÄŸunun ne üyelerine, ne bulundukları kente, ne topluma, ne de insanlığa bir yararı var.
Makam/makam aracı sahibi olmaktan, protokole girip sosyal çevrelerini geniÅŸletmekten, koltuÄŸun gücüyle kendi reklamlarını yapmaktan, siyasi istikbal peÅŸinde koÅŸmaktan, kiÅŸisel sorunlarını çözmekten, meydanlarda arzı endam etmekten baÅŸka yaptıkları bir ÅŸey yok!
Dolayısıyla gerçek anlamda ne etki yaratabiliyorlar, ne de toplumun yaralarına merhem olabiliyorlar.
Böyle olunca da bol bol goygoyculuk, faydasız ve nafile iÅŸlerden öteye geçemiyorlar.
Kahvaltı, yemek, suya yazılan ziyaret, bir elin verdiÄŸini öbür elin görmemesi gereken iyiliklerin çeÅŸitli turnuvalar adı altında köpürtülerek servis yapıldığı bültenleri yayınlamak zorunda kalmadığımız günler dileklerimle...