Ana Sayfa Künye Sitene Ekle
Kullanıcı Adı : Şifre : Şifremi Unuttum Yeni Üyelik
Ana Sayfa Foto Galeri Video Galeri Tüm Yazarlar
Kenan AydoÄŸdu'ya Tehdit Hakaret
Cami derneği sorulan sorulara cevap vermek yerine tehdit etmeye başladı

Trabzonda Cami yaptırma dernek baÅŸkanı İ.A Trabzon sahilde (Eski çöp-moloz dolgu alanı) üzerine kazık çakılmadan inÅŸaatı devam eden Alemdar Camii + külliye inÅŸaatı hakkında halkın merak ettiÄŸi soruları soran deneyimci gazeteci + Tv. Programcısı Kenan AydoÄŸdu Dernek baÅŸkanı tarafından tehdit edildi, Telefon ve Sosyal medya üzerinden Tehdit + hakaret yaÄŸmuruna tutuldu.

Eski bakan ErdoÄŸan Bayraktar’ın önayak olduÄŸu cami inÅŸaatı bir yıla yakındır durmuÅŸ olduÄŸu izleniyor.

Sosyal medya ve yerel basında sık sık konu alan Cami inşaatı insanları tedirgin ediyor.
İnsanlar merak ediyor, Yıllarca Çöp-Moloz dökülen bir alan üzerine Fora kazık çakmadan nasıl böyle devasa bir bina yapılabilir?

Bu soruları sorduğumuzda Tehdit +hakarete maruz kalıyorsak burada bir sıkıntı var demektir.
Söz konusu inÅŸaatın izin raporlarına ulaÅŸmak istiyoruz, muhataplar cevap vermek yerine tehdit ediyor.

Deniyor ki; KTÜ’den bir Prof. “Söz konusu alanda yapılacak bu cami için Fora kazık çakılmasına gerek yoktur” demiÅŸ!

Az çok inÅŸaat iÅŸlerinden anlıyoruz böyle ÅŸifahi bir açıklama ile ikna olmak mümkün mü?
Hem de önümüzde Yomra kapalı spor salonu örneÄŸi var, Orası içinde kazık gereksiz dediler, Yapılan bina 2 yıl geçmeden çökmeye, duvarlar kırılmaya baÅŸladı.
KTÜ’den yeni bir proje istediler, Temeller askıya alınarak kazık çakılarak bina güçlendirildi.

Alemdar camii dört duvar spor salonu deÄŸil ki!, Çok daha kompleks bir yapı, Bu konunun üzerine gidilmesi, Mimarlar odasının olaya müdahil olması, Alanda sismik zemin araÅŸtırması yapılması gerekiyor.

Bu ülkeye bir ÅŸekilde hizmet etmiÅŸ bir bakanın arkasına sığınılarak yapılan “varsa” hukuksuzlukları (Kaba Kuvvetle) sindirilmeye çalışılması kabul edilemez.

Bu vesile meslektaşımız sayın Kenan AydoÄŸdu’ya geçmiÅŸ olsun derken bu olayın aydınlatılmasını yetkililerden bekliyoruz.

Söz konusu haberi paylaÅŸmam sonucunda Bende tehdit edildim, Belge yayınlayın sizin lehinize haber yapayım önerim ise kabul edilmeyerek aÅŸağılanmaya maruz kaldım.

Söz konusu sosyal medya paylaşımlarını ve olayın özetini foto albümüzden izleyebilirsiniz

 

Burası halk için deÄŸil Medrese külliye olacakmış, yani etrafına öÄŸrencilere yurt, hocalara lojman yapılır artık.

Külliyenin bu hedefini itiraf eden dernek baÅŸkanı İ. Altıner.

Kurdukları birkaç dernek üzerinden cami ihya projeleri yapıyorlar. Bu iÅŸin Allah rızası için olmadığı ortada Çünkü Trabzonun her mahallesinde kuran kursu medrese var, tamamı öÄŸrencilerinin %90'ı doÄŸu Anadolu’dan getiriliyor, DoÄŸunun çocuklarını çok sevdiklerinden mi? elbette hayır medrese kapanmasın, oradan nemalanan kiÅŸilerin geliri kesilmesin diye.

Hayratta Benim köyümde bir medresemiz var, hafızlık çalışan 300 talebesi içinde çevremizden katılan talebe 3-5 tane gerisi doÄŸudan getirilen çocuklar..

Ayrıca söz konusu alemdar camii külliyesi çevresine iÅŸyerleri yapılacakmış, Bu iÅŸyerlerini kim kiraya verecek, Geliri kimin olacak sorularına İ. Altıner aynı ÅŸekilde kaba tepki gösterdiÄŸini sosyal medyadan öÄŸrendik.


 

Etiketler :
trabzonmolozcamiitrabzonalemdarcamii -
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 YORUM YAPMAK İSTERMİSİNİZ
05-06-2020 22:47
aaaaaaaaaaa
Oy Kullan Sonuçlar
Foto Galeri [ Tümü ]
Video Galeri [ Tümü ]
Kim Kimdir
ISTANBUL
 
Destek: Abdullah Gözaydın
Ana Sayfa Hakkımızda İletişim Site Haritası
 
Tüm hakları saklıdır 2012 ®